.

Tacos cu vită la grătar

Îţi place gustul preparatelor la grătar? Acum nu doar vara poţi savura un grătar bine făcut. Încearcă reţeta de tacos de vită pe grătarul Plancha și vei experimenta un adevărat festin al simţurilor.

Marinează carnea peste noapte, iar a doua zi rumenește-o cum îţi place ţie pe grătar. Servește-o cu smântână, guacamole sau pico de gallo.

Ingrediente

 

500 g carne de vită pentru friptură/antricot

 Pentru marinadă 

1 ceapă roșie
2 ardei chili
2 căţei de usturoi
2 linguri ulei de rapiţă
1 legătură de coriandru proaspăt

 Pentru servire 1 pachet tortilla din porumb
1 căpăţână salată verde
smântână
guacamole
2-3 lime tăiate felii
ceapă murată
tacos cu vita la gratarul Plancha Grill

Mod de preparare

 

 

1. Încălzește grătarul Plancha și gătește ceapa tăiată în jumătăţi, ardeii iuţi întregi și usturoiul până când devin aurii și moi. Transferă ceapa, ardeii și usturoiul într-un blender, adaugă o lingură de ulei și frunze de coriandru proaspăt și pasează totul până obţii o pastă omogenă. Unge carnea cu marinada astfel pregătită, împacheteaz-o bine în folie alimentară și dă-o la frigider peste noapte.

2. A doua zi, scoate carnea din frigider și las-o să ajungă la temperatura camerei.

3. Încălzește grătarul Plancha și gătește friptura pe fiecare parte, în funcţie de cât de bine doreşti să fie făcută carnea.

4. Trece carnea pe un tocător și las-o să se odihnească 3-5 minute, apoi poţi să o tai felii subţiri. Servește friptura pe tortilla cu smântână, salata și guacamole. Poţi adăuga felii de lime, frunze de coriandru proaspete și ceapă murată.

Plancha Grill

Grătarul Plancha Grill este compatibil cu toate tipurile de plite: cu inducție, electrică și pe gaz. Datorită distribuţiei rapide a căldurii pe întreaga suprafaţă a grătarului, mâncarea este gătită uniform. Stratul special antiaderent împiedică lipirea preparatelor. Astfel, poţi găti mai sănătos cu mai puţine grăsimi.

Vezi grătarul Plancha Grill

Abonează-te la newsletter și descarcă gratuit cartea cu reţete „Ce gustoasă este viaţa!”

Descoperă cum poţi găti preparate impresionante cu accesoriile și ustensilele potrivite. Abonează-te la newsletter-ul lunar Electrolux și descarcă gratuit cartea cu reţete inedite prin care îţi poţi impresiona familia și prietenii.

Abonează-te la newsletter

Accesoriile din carte

5

5 (5 Recenzii)

Realizată din rocă de sare roz aflată la altitudine în Munţii Himalaya, Placa de sare poate suporta atât temperaturi ridicate, cât și foarte joase. Folosește-o pe plită sau grătar, în cuptor sau ca platou răcit la frigider pentru servire. Indiferent cum alegi să o folosești, Placa de sare Himalaya va transforma masa într-o experienţă delicioasă și inedită.

4,8

4,8 (28 Recenzii)

Cu grătarul Plancha Grill poţi savura fripturi suculente și legume delicioase oricând ai poftă în timpul anului. Suprafața neaderentă asigură o gătire rapidă și uniformă, iar preparatele sunt mult mai sănătoase, datorită faptului că nu ai nevoie de ulei. În plus, grătarul este foarte ușor de curățat și poate fi folosit cu orice tip de plită: cu inducţie, electrică sau pe gaz.

4,8

4,8 (20 Recenzii)

Creează arome italiene ca niciodată până acum cu piatra pentru pizza de la Electrolux. Realizată dintr-un material extrem de durabil, aceasta reţine temperaturile înalte pentru a asigura încălzire rapidă și uniformă. Astfel, topping-urile sunt mai aromate, iar crusta mai crocantă. În plus, paleta de lemn permite transferul facil de pe piatră pe farfurie, în timp ce feliatorul din oţel inoxidabil permite porţionarea ușoară.

5

5 (12 Recenzii)

Cu un design stilat, setul Infinite Wok este conceput special pentru plitele cu inducţie. Bucură-te de toate avantajele preparării tradiţionale la wok combinate cu beneficiile vitezei, eficienţei energetice și a controlului precis al temperaturii oferite de tehnologia inducţiei. Inelul de suport permite aceleași mișcări naturale ca în cazul unui wok tradiţional. Poate fi folosit și pentru a servi preparatele direct la masă.