Tajina de vita cu pere Conference

Un strop de inspiratie

O friptura din carne de vita indulcita cu pere, aromata cu scortisoara, ghimbir si condimente marocane.

Ingrediente

1 kg de pulpa de vita, taiata in cuburi cu latura de 5 cm, 2 pere Conference, 1 ceapa,  2 catei de usturoi

3 cm de radacina de ghimbir, 1 lamaie, 50 g de miere de salcam, 1 lingura de scortisoara, ulei de masline

20 g de unt, 4 linguri de condimente marocane

pere conference

 

1. Primul pas este sa cureti perele de coaja si cotor, sa le tai in opt pe lungime si sa storci lamaia. Apoi amesteca intr-o tigaie 500 ml de apa rece cu mierea, scortisoara, zeama de lamaie si perele. Fierbe fructele la foc mic in jur de 20 de minute si asteapta sa se raceasca. 

vita rumenita

 

2. Intr-o alta tigaie, incinge uleiul de masline si rumeneste, in doua transe, bucatile de carne de vita. Asaza-le apoi pe o farfurie. Intre timp, poti pregati si cuptorul – trebuie incins la 180°C.

ceapa sotata pentru tocana cu vita si pere

 

3. Toaca ceapa, curata si zdrobeste cateii de usturoi cu lama cutitului, curata si da pe razatoare ghimbirul. Pune cele trei legume intr-o tigaie, stropeste-le cu putin ulei de masline, presara condimentul marocan si caleste-le usor, un minut, la foc potrivit.

vita cu pere conference

 

4. Adauga bucatile de carne si siropul in care au fiert perele si transfera totul intr-un vas marocan de ceramica. Acopera vasul si baga-l pentru o ora la cuptor. Dupa cele 60 de minute, caleste perele in unt si adauga-le peste friptura de vita. Baga din nou vasul la cuptor, de aceasta data neacoperit, pentru 10 minute. 

Produse recomandate