Tajină de vită cu pere Conference

Un strop de inspirație

O friptură din carne de vită îndulcită cu pere, aromată cu scorțisoară, ghimbir și condimente marocane.

Ingrediente

1 kg de pulpă de vită, tăiată în cuburi cu latura de 5 cm, 2 pere Conference,  1 ceapă,  2 căței de usturoi

3 cm de rădăcină de ghimbir, 1 lămâie, 50 g de miere de salcâm, 1 lingură de scorțișoară, ulei de măsline

20 g de unt, 4 linguri de condimente marocane

pere conference

 

1. Primul pas este să curățați perele de coajă și cotor, să le tăiați în opt pe lungime și să stoarceți lămâia. Apoi amestecați într-o tigaie 500 ml de apă rece cu mierea, scorțișoara, zeama de lămâie și perele. Fierbeți fructele la foc mic în jur de 20 de minute și așteptați să se răcească. 

vita rumenita

 

2. Într-o altă tigaie, încingeți uleiul de măsline și rumeniți, în două tranșe, bucățile de carne de vită. Așezați-le apoi pe o farfurie. Între timp, puteți pregăti și cuptorul – trebuie încins la 180°C.

ceapa sotata pentru tocana cu vita si pere

 

3. Tocați ceapa, curățați și zdrobiți cățeii de usturoi cu lama cuțitului, curățați și dați pe răzătoare ghimbirul. Puneți cele trei legume într-o tigaie, stropiți-le cu puțin ulei de măsline, presărați condimentul marocan și căliți-le ușor, un minut, la foc potrivit.

vita cu pere conference

 

4. Adăugați bucățile de carne și siropul în care au fiert perele și transferați totul într-un vas marocan de ceramică. Acoperiți vasul și băgați-l pentru o oră la cuptor. După cele 60 de minute, căliți perele în unt și adăugați-le peste friptura de vită. Băgați din nou vasul la cuptor, de această dată neacoperit, pentru 10 minute.