Sare 3kg
Ouă 6 bucăţi
Chimen 10g
Ţelină 1 bucată
Sfeclă 1 bucată
Oţet alb 1 lingură
Muștar 1 lingură
Miere 1 lingură
Ulei de măsline 2 linguri
Spălaţi și curăţaţi sfecla și ţelina. Într-un bol mare amestecaţi sarea cu albușurile și chimenul până se omogenizează. Într-o tavă de cuptor puneţi un pat de sare, așezaţi legumele întregi și acoperiţi bine cu sare. Băgaţi la cuptorul încins la 230C pe funcţia Pizza, timp de 2h. Pentru dressing amestecaţi oţetul, muștarul, mierea și uleiul de măsline cu un tel, până obţineţi un dressing bun și pentru salate.
După ce legumele sunt coapte, spargeţi sarea cu ajutorul unui ciocănel, scoateţi legumele coapte pe o farfurie și turnaţi dressingul peste.
Spor la gătit!