Ingrediente - pentru 8 portii
400 g faina 1 ou 1 ceapa ulei de masline 250 ml de lapte batut 150 g de galbiori proaspeti putina sare de mare 10 g de praf de copt piper |
|
Pentru topping |
2-3 linguri de mac |

1. Primul pas este sa curatati si sa tocati ceapa, apoi taiat marunt galbiorii. Sotati ceapa pret de 1 minut in ulei de masline si adaugati peste ciupercile maruntite. Asezonati cu sare si piper si lasati aromele sa se intrepatrunda la foc mediu inca 5-6 minute.

2. Amestecati faina cu praful de copt si sarea, adaugati laptele batut, putin ulei de masline si galbiorii sotati. Framantati usor. Presarati faina pe blatul de lucru si rulati aluatul. Taiati-l in 8 parti egale si formati chifle. Ungeti-le cu ou batut si presarati mac deasupra.

3. Inainte de a le baga in cuptor, crestati-le usor cu un cutit. Folositi programul special al cuptorului Electrolux pentru coacerea painii. Dupa 35 minute le puteti scoate si savura. Pofta buna!
