.

Chifle cu galbiori

Ingrediente - pentru 8 portii

  400 g faina
1 ou
1 ceapa
ulei de masline
250 ml de lapte batut
150 g de galbiori proaspeti
putina sare de mare
10 g de praf de copt
piper

Pentru topping

2-3 linguri de mac
galbiori

 

1. Primul pas este sa curatati si sa tocati ceapa, apoi taiat marunt galbiorii. Sotati ceapa pret de 1 minut in ulei de masline si adaugati peste ciupercile maruntite. Asezonati cu sare si piper si lasati aromele sa se intrepatrunda la foc mediu inca 5-6 minute. 

aluat chifle

 

2. Amestecati faina cu praful de copt si sarea, adaugati laptele batut, putin ulei de masline si galbiorii sotati. Framantati usor. Presarati faina pe blatul de lucru si rulati aluatul. Taiati-l in 8 parti egale si formati chifle. Ungeti-le cu ou batut si presarati mac deasupra.

chifle cu galbiori la abur

 

3. Inainte de a le baga in cuptor, crestati-le usor cu un cutit. Folositi programul special al cuptorului Electrolux pentru coacerea painii. Dupa 35 minute le puteti scoate si savura. Pofta buna!


chifle cu galbiori