.

Chifle cu galbiori

Ingrediente - pentru 8 portii

  400 g faina
1 ou
1 ceapa
ulei de masline
250 ml de lapte batut
150 g de galbiori proaspeti
putina sare de mare
10 g de praf de copt
piper

Pentru topping

2-3 linguri de mac

 

1. Primul pas este sa cureti si sa toci ceapa, apoi taiat marunt galbiorii. Soteaza ceapa pret de 1 minut in ulei de masline si adauga peste ciupercile maruntite. Asezoneaza cu sare si piper si lasa aromele sa se intrepatrunda la foc mediu inca 5-6 minute. 

 

2. Amesteca faina cu praful de copt si sarea, adauga laptele batut, putin ulei de masline si galbiorii sotati. Framanta usor. Presara faina pe blatul de lucru si ruleaza aluatul. Taie-l in 8 parti egale si formeaza chifle. Unge-le cu ou batut si presara mac deasupra.

 

3. Inainte de a le baga in cuptor, cresteaza-le usor cu un cutit. Foloseste programul special al cuptorului Electrolux pentru coacerea painii. Dupa 35 minute le poti scoate si savura. Pofta buna!


chifle cu galbiori

Produse recomandate