Lapte de pasăre 2.0

Chef Florin îţi arată cât de ușor poţi prepara laptele de pasăre, cunoscut și sub denumirea de insule plutitoare (îles flottantes). Reţeta de mai jos este pentru 4-6 porţii (în funcţie de cât de mari/mici le dorești) și reprezintă o reţetă de bază, pe care o poţi personaliza în funcţie de preferinţele tale. Spor la gătit! 

Ingrediente

Pentru „insule” albușuri - 4 buc
zahăr - 4 linguri
Pentru cremă zabaione gălbenușuri - 4 buc
zahăr - 200g
rom - 80ml
Pentru sos zahăr - 120g
rom - 30ml

Mod de preparare

1. Separă ouăle și bate albușul spumă, în timp ce adăugi zahărul treptat.

2. Crema zabaione se prepară la bain-marie. Setează plita pe inducţie pe funcţia sous-vide, temperatura 79°C și poziţionează senzorul wireless în bol.

3. Bate gălbenușurile cu zahărul, iar în momentul în care acesta s-a topit, adaugă romul și continuă să amesteci până când obţii o spumă stabilă.

4. Între timp, pregătește și sosul caramel pentru servire. Pune zahărul într-o crăticioară și lasă-l să se topească fără să amesteci, după care flambează cu rom.

5. Pune albușurile în ramekinele tapetate cu zahăr, pe care le dai la cuptor, gătire 100% cu abur la temperatura de 90°C, timp de 3 minute.

6. Când crema zabaione este gata, o iei de pe plită și o pui într-un bol cu apă și gheaţă pentru a opri procesul de gătire. Apoi împărte crema în 4-6 farfurii/boluri de servire, în funcţie de dimensiunea lor.

7. Imediat ce albușul este gătit la abur, îl răstorni peste crema zabaione, decorezi cu sosul caramel și poţi servi acest desert extraordinar.

Află mai mult

Produse recomandate de Chef Florin:

Chef Florin powered by Electrolux

Descoperă produsele Electrolux recomandate de Chef Florin Dumitrescu și rețetele video special create în seria Chef Florin powered by Electrolux.