.

Minitarte

Aceste minitarte vesele incanta orice privire! Umpleti-le cu crema preferata si decorati-le dupa plac: este imposibil sa dati gres cu aceasta reteta simpla. 

Ingrediente

Pentru aluat

125 g de unt la temperatura camerei
100 g de zahar
1 ou
250 g de faina
1 lingurita de sare

Pentru copt

1 kg de fasole boabe si folie de aluminiu

Pentru umplutura

crema de vanilie
crema de caramel sarat
ganache de ciocolata
pudding

Pentru topping

fructe proaspete de pad
fulgi de migdale
ciocolata alba topita
aluat tarta kitchen assistent electrolux EKM AssitentPRO

1. Adaugati untul, oul si zaharul in asistentul de la Electrolux si amestecati folosind accesoriul pentru mixer. 

aluat tarta

2. Schimbati, apoi, accesoriul cu cel pentru framantat aluaturi si adaugati faina si sarea. Cand aluatul devine omogen, acoperiti-l cu o folie de plastic si lasati-l la frigider pentru 30 de minute.

aluat tarta

3. Scoateti aluatul de la rece si impartiti-l in 6 parti egale. Intindeti-le apoi in discuri cu grosimea de 3 mm. Asezati discurile de aluat in tavite speciale pentru mini tarte si modelati cu degetele marginile aluatului. Cu o furculita intepati din loc in loc aluatul.

minitarte coapte la abur

4. Asezati folie de aluminiu sau folie de copt peste fiecare tarta si umpleti suprafata tavitei cu boabe de fasole sau orez. Coaceti minitartele pentru 20-30 de minute la 180 de grade Celsius, combinand caldura conventionala cu aburul intr-un raport de 3 la 1. Nu uitati sa adaugati apa in recipientul special al cuptorului!

minitarte umplute cu crema vanilie, caramel sau ganache de ciocolata

5. Scoateti minitartele din cuptor si lasati-le sa se raceasca putin. Le puteti umple cu crema de vanilie, caramel sarat sau ganache de ciocolata. Pentru un aspect deosebit, decorati-le cu fructe proaspete de padure, fulgi de migdale, frunzulite de menta sau ciocolata alba.


minitarte cu crema de vanilie, crema de carame,, ganache de ciocolata, fructe de padure

Produse recomandate