.

Omleta spaniola cu porumb dulce

Boabele de porumb dulce sunt zemoase si cel mai gustoase atunci cand sunt gatite simplu. Incercati reteta de omleta spaniola cu porumb dulce pentru o masa hranitoare, rapida si usoara.

Ingrediente

Pentru 2 portii

5 oua
2 cartofi medii
jumatate de ceapa
un dovlecel mic
ulei de masline
sare de mare
piper negru proaspat rasnit
un porumb dulce, fiert sau copt la abur

Pentru topping

cascaval ras
branza sfaramata
smantana
ceapa verde, taiata fin
rosii taiate felii

1. Mai intai de toate, pregatim porumbul dulce. Pentru a nu pierde din mineralele si vitaminele porumbului, va sfatuim sa il coaceti la abur in cuptorul cu abur, folosind setarea pentru legume. Nu uitati sa adaugati apa in compartimentul special!

2. Dupa ce porumbul dulce s-a copt, putem sa continuam prepararea omletei. Curatati cartofii si feliati-i cat mai subtire - puteti sa-i dati si prin razatoare daca doriti. Apoi tocati ceapa si dovlecelul, scoateti boabele de porum dulce de pe stiulete si amestecati toate legumele, asezonandu-le cu sare si piper.

3. Intr-o tigaie inalta, prajiti amestecul de legume timp de 15-20 de minute, amestecand din cand in cand. Spargeti ouale si bateti-le cu un tel. Amestecati-le cu legumele gatite si turnati compozitia de omleta intr-o tigaie intinsa, incinsa in prealabil cu putin ulei de masline. 

3. Omleta se prajeste cu grija, pe ambele parti, la temperatura medie. Se serveste calda sau rece, cu branza rasa, ceapa verde sau cu o salata proaspata de rosii.


omleta spaniola cu porumb dulce

Produse recomandate