Paste de casă umplute cu scoici și creveţi

Cui nu-i plac pastele? De la salate și supe, la feluri principale sau deserturi, pastele pot fi savurate oricum. În plus, aluatul de paste nu necesită dospire, relaxare sau odihnă, astfel că îl poţi prepara rapid când te „lovește” pofta. Chef Florin îţi prezintă o reţetă delicioasă de paste umplute cu scoici și creveţi, împreună cu o reţetă de aluat de bază pentru paste de casă. Cantităţile de mai jos sunt pentru 4 porţii.

Ingrediente

ALUAT
- făină 300g
- ouă 3 buc

UMPLUTURĂ
- usturoi 50g
- carne de midii 250g
- creveţi 300g
- ulei de măsline 50ml
- pesmet 40g
- pătrunjel 1 leg
- ou 1 buc

SOS
- unt 60g
- usturoi 2 căţei
- creveţi 12 buc
- salvie 10g
- coajă de lămâie rasă
- parmezan 50g

Mod de preparare

1. Începem prin a amesteca făina și ouăle în robotul de bucătărie cu ajutorul cârligului pentru aluat, până când obţinem un aluat omogen. Dacă este necesar, mai frământă aluatul și la mână, dar dacă se respectă indicaţia de viteză pentru cârlig, nu va mai fi necesar acest lucru.

2. Pentru umplutură, punem în paharul blenderului carnea de scoici (obţinută prin fierberea scoicilor acasă sau folosește carne de scoici prefiartă), ulei de măsline, pătrunjel și creveţi. Mixăm totul, apoi adăugăm pesmet pentru a elimina umezeala din umplutură.

3. Imediat ce avem aluatul făcut și umplutura gata, putem să ne apucăm să întindem aluatul cu ajutorul accesoriului pe care îl are robotul de bucătărie Electrolux Kitchen Assistent. Începând de la o grosime mai mare, întindem aluatul destul de subţire, astfel încât acesta să fiarbă mai repede, dar totuși să nu se spargă la fierbere. Imediat ce ai aluatul întins, așază umplutura, pensulează cu ou bătut marginile și lipește și taie pastele în forma dorită. Pune oala de apă la încălzit cu sare. Cât se încălzește apa, pregătește sosul.

*Dacă lași aluatul întins pe masă prea mult timp, există riscul să se usuce și să nu se mai poată manevra, așadar trebuie să te miști rapid. 

4. Într-o tigaie, pune la încins ulei de măsline cu untul, usturoiul, creveţii și salvia. Lasă totul pe foc până când creveţii se gătesc, după care oprește focul.

5. Pune pastele la fiert, rade coaja de la o lămâie peste sos, iar imediat ce sunt gata, adaugă-le în sos cu puţină apă de la paste pentru a obţine un sos mai cremos. Sotează, adaugă parmezan și servește fierbinte!

Spor la gătit și poftă bună!

Află mai mult

Produse recomandate de Chef Florin:

Chef Florin powered by Electrolux

Descoperă produsele Electrolux recomandate de Chef Florin Dumitrescu și reţetele video special create în seria Chef Florin powered by Electrolux.