.

Pide sau pizza turceasca

O piatra pentru pizza iti va transforma bucataria intr-un adevarat restaurant italian. E ca si cum ai coace preparatele intr-un cuptor de caramida. Cu o astfel de piatra poti prepara cu usurinta specialitati italiene: pizza, paine, rulouri, calzone si chiar si tarte.

Reteta de pizza turceasca este usoara, rapida si ideala pentru vegetarieni. Savureaz-o cu sosul tau preferat.

Ingrediente

Pentru aluat

250 g faina de grau spelta, plus extra pentru intinderea aluatului
140 ml apa
1 lingurita rasa de zahar
3/4 lingurita sare
2 linguri ulei
1 lingurita drojdie instant

Pentru umplutura 250 g ciuperci brune
1 ceapa
1 lingura de ulei
mozzarella proaspata
sare, piper
ulei de rapita
pizza turceasca

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 230°C. Asaza piatra de copt in cuptorul rece si las-o sa se incalzeasca 30 de minute.

2. Pune faina, apa, zaharul, drojdia si sarea in vasul robotului si foloseste carligul pentru aluat pentru a framanta un aluat neted si elastic. Acopera bolul cu un servet umed si lasa-l la dospit intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul.

2. Intre timp, pregateste umplutura. Taie felii ciupercile curatate si toaca ceapa. Caleste ceapa in ulei, adauga ciupercile si lasa-le pe foc pana se evapora apa din ciuperci.

3. Framanta manual aluatul pentru cateva minute, apoi imparte-l in 4 parti egale. Intinde fiecare bucata pana obtii o foaie subtire si ovala. Unge foaia cu ulei si asaza in mijloc umplutura. Asaza deasupra felii de mozzarella si impatureste partile laterale ale foii, lipind sau impletind capetele. 

4. Coace pizza pe piatra la 250°C timp de 8-10 minute pana se rumeneste. Serveste-o fierbinte alaturi de sosul preferat.

pizza pe piatra de copt electrolux
Set piatra pentru pizza

Principiul de functionare al pietrei pentru pizza este foarte simplu - trebuie doar sa o pui in cuptor, in etapa de preincalzire, timp 30 de minute la 230˚C. Apoi asezi preparatul direct pe piatra si miracolo! Bucura-te de arome italiene preparate chiar la tine acasa!

Abonează-te la newsletter și descarcă gratuit cartea cu reţete „Ce gustoasă este viaţa!”

Descoperă cum poţi găti preparate impresionante cu accesoriile și ustensilele potrivite. Abonează-te la newsletter-ul lunar Electrolux și descarcă gratuit cartea cu reţete inedite prin care îţi poţi impresiona familia și prietenii.

Abonează-te la newsletter

Accesoriile din carte

5

5 (5 Recenzii)

Realizată din rocă de sare roz aflată la altitudine în Munţii Himalaya, Placa de sare poate suporta atât temperaturi ridicate, cât și foarte joase. Folosește-o pe plită sau grătar, în cuptor sau ca platou răcit la frigider pentru servire. Indiferent cum alegi să o folosești, Placa de sare Himalaya va transforma masa într-o experienţă delicioasă și inedită.

4,8

4,8 (28 Recenzii)

Cu grătarul Plancha Grill poţi savura fripturi suculente și legume delicioase oricând ai poftă în timpul anului. Suprafața neaderentă asigură o gătire rapidă și uniformă, iar preparatele sunt mult mai sănătoase, datorită faptului că nu ai nevoie de ulei. În plus, grătarul este foarte ușor de curățat și poate fi folosit cu orice tip de plită: cu inducţie, electrică sau pe gaz.

4,8

4,8 (20 Recenzii)

Creează arome italiene ca niciodată până acum cu piatra pentru pizza de la Electrolux. Realizată dintr-un material extrem de durabil, aceasta reţine temperaturile înalte pentru a asigura încălzire rapidă și uniformă. Astfel, topping-urile sunt mai aromate, iar crusta mai crocantă. În plus, paleta de lemn permite transferul facil de pe piatră pe farfurie, în timp ce feliatorul din oţel inoxidabil permite porţionarea ușoară.

5

5 (12 Recenzii)

Cu un design stilat, setul Infinite Wok este conceput special pentru plitele cu inducţie. Bucură-te de toate avantajele preparării tradiţionale la wok combinate cu beneficiile vitezei, eficienţei energetice și a controlului precis al temperaturii oferite de tehnologia inducţiei. Inelul de suport permite aceleași mișcări naturale ca în cazul unui wok tradiţional. Poate fi folosit și pentru a servi preparatele direct la masă.