Un pui și derivatele lui

Chef Florin îţi prezintă o reţetă care să te ajute să îţi îmbunătățești stilul de viață, dar în același timp să îți organizezi bucătăria și gătitul mult mai ușor. Folosește plita SensePro® 900 pentru a fierbe puiul și legumele și cuptorul SteamPro® 900 pentru a rumeni friptura. Apoi cu ajutorul aparatului de vidat PRO 900 poți vida stock-ul de pui și depozita fie în frigider sau congelator.

Încearcă reţeta urmărind clipul video împreună cu instrucţiunile de mai jos.

Ingrediente

Pui Grill - 1 buc
Morcovi - 6 buc
Ceapa - 4 buc
Pastarnac - 4 buc
Telina - 1 buc
Patrunjel - 1leg
Unt - 80g

Mod de preparare

Punem o oală de apă la fiert.

Pârlește puiul cu o lampă, după care opărește-l 5 minute.
Pentru a nu folosi mai multe oale, poți pur și simplu sa scoţi puiul din apă fiartă, spală bine oala si clătește-o, după care o umpli cu apă rece, adaugi toate legumele lăsate intregi si puiul.

Lasă supa să fiarbă la foc mic (inducţia setată pe 4) cât mai mult timp.
Când este nevoie, spumati din când în când.

După ce supa este gata, scoate puiul într-o tavă cu câteva legume fierte, pune sare și piper și un cub de unt, apoi setază cuptorul la 220°C pe funcţia "Produse congelate" și gătește până când puiul se rumenește.

Cu legumele ramase în supă și o parte din supa, poţi obţine o supă cremă folosind un blender.

In reţeta aceasta este recomandat, pentru cremozitate și pentru intensificarea aromelor, și un cub de unt.

Restul supei o poţi răci, iar apoi vida și depozita fie in frigider (circa 7 zile), fie in congelator (2-3 luni).

Supa de pui depozitată vidată în congelator oferă avantajul de a o pastra pe o perioada mult mai lungă si de a avea o supă de pui gustoasă și sănătoasă într-un timp foarte scurt, atunci când aveţi nevoie.

Dezgheţarea supei de pui se face fie peste noapte în frigider în punga în care a fost congelata, fie se taie punga, se scoate blocul de gheaţa într-o crăticioară și se lasa la fiert la foc mic până când fierbe.

Va urez spor la gatit!

Află mai mult

Produse recomandate de Chef Florin:

Chef Florin powered by Electrolux

Descoperă produsele Electrolux recomandate de Chef Florin Dumitrescu și rețetele video special create în seria Chef Florin powered by Electrolux.