FĂ LUCRURILE SĂ DUREZE

Bucură-te mai mult timp de hainele tale cu Electrolux PerfectCare și contribuie la un viitor mai sustenabil. 

În fiecare an, milioane de tone de haine în stare bună sunt pur și simplu aruncate la gunoi. Modul nostru de îngrijire a hainelor are un impact semnificativ asupra mediului, iar reducerea deșeurilor de haine a devenit o prioritate pentru toată lumea. De aceea am conceput electrocasnice care menţin hainele în stare optimă mai mult timp, micșorând povara asupra planetei noastre.

30 este noul 40

Majoritatea oamenilor ar dori să aibă o abordare mai sustenabilă a spălării, dar mulţi cred că temperaturile scăzute nu elimină mirosul și petele. Însă, datorită tehnologiilor de ultimă generaţie, spălatul la 30°C este la fel de eficient ca spălatul la 40°C. În plus, culorile se menţin mai mult timp, iar consumul de energie este mai redus.  

Descoperă mașinile de spălat rufe

Abur în loc de spălare

De multe ori, un ciclu complet de spălare nu este deloc necesar, în special atunci când ai nevoie de o reîmprospătare rapidă. Folosind abur economisești apă și prelungești durata de purtare a hainelor tale. În plus, aburul netezește cutele, eliminând nevoia de a călca hainele.

Multe mașini de spălat și uscătoare din gama Electrolux PerfectCare sunt prevăzute cu programul Reîmprospătare cu abur, care adaugă puţin abur la sfârșitul ciclului sau oricând ai nevoie de haine reîmprospătate rapid.

"Folosind programele Electrolux cu abur, reîmprospătezi rapid haine care nu au nevoie de un ciclu complet de spălare. Astfel, hainele se menţin în stare optimă mai mult timp, iar impactul asupra mediului este redus."

hainde din denim

Șapte moduri de a spăla sustenabil

Majoritatea oamenilor înţeleg avantajele menţinerii hainelor în stare optimă, dar 5 din 10 oameni nu știu să spele sustenabil. Obiceiurile învechite sunt greu de înlocuit, însă este nevoie doar de câteva modificări minore pentru un impact considerabil, fără prea mult efort suplimentar.

masina de spalat rufe Electrolux PerfectCare
30 de grade

SCADE TEMPERATURA

Spălând la 30 de grade, în loc de 40, poţi reduce consumul de energie cu până la 35%.

 • picaturi de apa
  Economisește apă

  Folosește aburul pentru a-ţi reîmprospăta hainele și economisește mai mult de 40 de litri de apă la fiecare ciclu de spălare. 

 • detergent
  Detergent

  Folosește detergent lichid, deoarece detergentul pudră conţine agenţi de înălbire, care pot estompa culorile.

 • balsam
  Balsam de rufe

  Folosește balsam de rufe, deoarece acesta menţine rezistenţa ţesăturilor, făcându-le să dureze mai mult.

 • dozare automata
  Dozare precisă

  Gândește-te la dozarea corectă a detergentului în funcție de duritatea apei și de cantitatea de rufe. Supradozarea detergentului decolorează și uzează hainele, pe când subdozarea rezultă în culori șterse, deoarece nu sunt curăţate corespunzător.

 • abur
  Reîmprospătare cu abur

  Folosește aburul pentru a-ţi reîmprospăta rapid hainele. Aburul elimină și cutele, fiind alternativa sustenabilă la călcat.

 • ţesături speciale
  Haine de exterior

  Usucă hainele de exterior pentru a le reactiva impermeabilitatea. Astfel, hainele își menţin proprietăţile speciale mai mult timp. 

Fă lucrurile să dureze cu AutoDose

Prea mult detergent uzează fibrele hainelor. Atât greutatea încărcăturii, cât și duritatea apei trebuie luate în considerare, astfel că dozarea precisă a detergentului reprezintă o sarcină complexă. Opţiunea cea mai convenabilă și sustenabilă pentru planetă este dozarea automată.

Anumite modele de mașini de spălat rufe Electrolux sunt prevăzute cu tehnologia AutoDose, care dozează cantitatea potrivită de detergent și balsam automat. 

Descoperă AutoDose

Spune „adio” supraîncălzirii cu uscătoarele sustenabile

Noile modele de uscătoare refolosesc aerul cald generat, scăzând temperatura  pentru a atinge rezultate optime de uscare. În plus, știai că tehnologia de ultimă generaţie permite uscarea automată a ţesăturilor delicate, precum lâna sau mătasea?

De asemenea, multe modele de mașini de spălat și uscătoare Electrolux sunt prevăzute cu programe speciale pentru materiale sportive și haine de exterior.

Descoperă uscătoarele

Gama PerfectCare

Îţi prezentăm cel mai avansat sistem de îngrijire a ţesăturilor. Gama PerfectCare reprezintă ultima generaţie în ceea ce privește designul, tehnologia și îngrijirea.