Altfel de plăcintă cu berbecuţ

Chef Florin îţi prezintă o reţetă „altfel” de plăcintă cu carne de berbecuţ: coaptă pe vatră în aluat de pită. Personalizeaz-o în funcţie de preferinţele tale sau experimentează cu diferite condimente și topping-uri. Cantităţile de mai jos sunt pentru 4 porţii.

Ingrediente

ALUAT
- făină 350g
- unt 150g
- apă 100ml
- drojdie proaspătă 20g


UMPLUTURĂ
- pulpă de berbecuţ 600g
- nuci 80g
- mărar 2leg
- migdale 80g
- ceapă 100g
- nucșoară 3g
- scorţișoară 3g
- sare
- piper
- ou 1buc

TOPPING
- brânză cu mucegai Roquefort 120g
- ulei de măsline 80ml
- busuioc proaspăt 15g
- baby spanac 50g

Mod de preparare

1. Se amestecă drojdia în apă, se pune făina, apa cu drojdie și untul în bolul robotului de bucătărie și se montează cârligul pentru aluat. Urmând recomandările de viteze maxime pentru fiecare accesoriu (autocolant pe robot), pornește robotul la viteza maximă.

2. Cât se prepară aluatul, poţi pregăti carnea pentru plăcintă. Cu robotul de bucătărie Electrolux Kitchen Assistent poţi frământa aluatul odată cu tocatul cărnii folosind accesoriul special, montat deasupra robotului. Pulpa de berbecuţ se macină împreună cu nucile, migdalele, ceapa și mărarul.

Sfat Chef Florin: trece umplutura de două ori prin mașina de tocat! Astfel, se gătește mai rapid, iar aromele se întrepătrund mai bine.

3. Când aluatul este gata, iar carnea este tocată, porţionează aluatul și bagă-l în cuptor la funcţia Dospire, până când își dublează volumul.

4. Cât aluatul dospește, amestecă restul condimentelor în carnea tocată și mixează bine. Întinde aluatul cu mâna sau cu un sucitor, adaugă umplutura pe suprafaţa aluatului întins, întoarce marginile aluatului și pensulează cu ou bătut.

5. Pentru a coace plăcintelele, pregătește dinainte cuptorul: introdu piatra de copt în cuptor și las-o la încălzit pe funcţia Pizza, la 200°C. Când piatra s-a încins bine, așază plăcintele pe ea și lasă-le la copt pentru 20-30 minute.

6. Decorează cu frunze proaspete de busuioc și baby spanac. În cazul în care vrei să faci un upgrade acestei reţete și să te apropii cât mai mult de clasica plăcintă cu berbecuţ, poţi să adaugi și brânză cu mucegai, fie Roquefort, fie Gorgonzola!

Spor la gătit!

Află mai mult

Produse recomandate de Chef Florin:

Chef Florin powered by Electrolux

Descoperă produsele Electrolux recomandate de Chef Florin Dumitrescu și reţetele video special create în seria Chef Florin powered by Electrolux.