Piept de raţă SousVide cu piure de varză roșie și reducţie de Porto

Ieși din monotonie cu un piure de varză roșie lângă piept de raţă fraged și delicios. Chef Florin îţi prezintă cum poţi găti SousVide pe plita Electrolux SensePro® 900. Încearcă reţeta urmărind clipul video împreună cu instrucţiunile de mai jos. Cantităţile sunt pentru 4 porţii.

Ingrediente

Pentru piept de raţă 4 bucăţi întregi de piept de raţă
coriandru boabe
cardamom
cuișoare
sare și piper după gust
Pentru piure 1 varză roșie medie
1 cartof alb mare
1 ceapă medie
130 g unt 82% grăsime
100 g afumătură pentru varză
sare și piper după gust
Pentru reducţie 350 ml vin Porto
100 g zahăr
grăsime de la pieptul de raţă

Mod de preparare

1. Începem prin a tăia marginile pieptului de raţă, pentru a obţine o formă frumoasă. Marginile le păstrăm, pentru că avem nevoie de ele mai târziu. Fiecare bucată de piept de raţă se masează cu sare, cuișoare, cardamom și coriandru, după care se pune în punga specială pentru vidat și se videază la aparatul de vidat Electrolux.

Setarea aparatului de vidat ar trebui să fie următoarea: funcţia de lipire a pungii la jumătate, iar puterea de absorbţie la maximum. Vidarea asigură o depozitare mai sănătoasă a alimentelor, iar gătirea lor la SousVide asigură un preparat gătit mereu la fel, la o temperatură controlată, cu un gust mai intens. Plita SensePro® 900 poate menţine constantă temperatura precisă cu ajutorul senzorului wireless.

Imediat ce raţa este vidată, o putem pune în oala cu apă, la 62°C pentru 45 minute. Setarea plitei pe inducţie este destul de intuitivă: doar așezi oala cu apă pe zona destinată senzorului, accesezi meniul, selectezi Sous Vide și setezi timpul și temperatura. Aștepţi ca apa să atingă temperatura, după care așezi punga cu raţa și condimente.

2. Între timp, gătim restul ingredientelor. Tăiem varza roșie și ceapa julienne, cartofii și afumătura cuburi mari si le punem la călit într-o crăticioară. Turnăm puţin vin de Porto peste varză ca să se hidrateze și o lăsăm să se călească. Imediat ce este gata, mutăm varza în paharul de blender Electrolux, adăugăm căteva cuburi de unt și mixăm până obţinem un piure cremos. Apoi, strecurăm prin sita fină pentru și mai multă cremozitate.

3. Reducţia de vin Porto se lasă la fiert la foc mediu (între 4 și 6 pe plita cu inducţie Electrolux SensePro Hob) cu câteva linguri de zahăr și bucăţile de raţă rămase după “cosmetizarea” pieptului de raţă.

4. Imediat ce avem totul gata, înainte să ne pregătim de plating, putem să glasăm pieptul de raţă gătit la Sous Vide într-o tigaie la foc mare, cu suc proaspăt stors de portocală.

5. Apoi, taiem raţa și montăm farfuria după propria imaginaţie! Poftă bună!

Află mai mult

Produse recomandate de Chef Florin:

Chef Florin powered by Electrolux

Descoperă produsele Electrolux recomandate de Chef Florin Dumitrescu și rețetele video special create în seria Chef Florin powered by Electrolux.