Îngrijire la superlativ

Curăţenie profesională

acasă la dumneavoastră

Chiar și cele mai delicate țesături pot fi spălate în siguranță acasă cu aparatele Electrolux. Fibrele sunt îngrijite, culorile - revitalizate, iar texturile îndrăgite se păstrează ca noi. Se ştie că hainele bine îngrijite sunt mai rezistente în timp.

Cum să îngrijiţi hainele care au grijă de dumneavoastră

Cele mai dure locuri, clime și condiții au nevoie de haine pe măsură. Oferiţi o îngrijire adecvată hainelor dumneavoastră pentru activităţi în aer liber, astfel încât acestea să arate excelent şi să vă poarte de grijă sezon după sezon.

Trei tipuri diferite de geci Helly Hansen.

Îngrijire pentru fiecare strat de haine

Pentru a face faţă vremii capricioase, este foarte important să purtaţi mai multe straturi de haine. Un strat exterior, cum ar fi o geacă de schi sau de navigație, ține la distanță vântul, apa sau zăpada. Stratul din mijloc - de obicei, un polar sau un bluzon cu puf - ține de cald. Iar stratul de bază vă ajută să rămâneți uscat, absorbind transpirația. Toate straturile de haine sunt la fel de importante, aşa că aveţi grijă de fiecare în parte, pentru ca și ele să aibă grijă de dumneavoastră de fiecare dată când explorați mediul înconjurător.

Geci pentru activităţi în aer liber

O geacă de exterior Helly Hansen

Cum să îngrijiţi gecile dumneavoastră

Pregătirea pentru o excursie la schi sau pe mare începe cu spălarea gecilor. Dacă apa nu se scurge de pe suprafața gecii, reactivați impermeabilitatea acesteia spălând-o și uscând-o la temperatură scăzută înainte de călcare. Dacă jacheta pare să nu mai respire la fel de bine, spălați-o pentru a deschide porii. Apoi, după uscare, folosiți doar un fier de călcat rece. Maximizați-vă confortul spălând și uscând gecile chiar acasă la dumneavoastră.

Femeie care ține geaca ei de schi Helly Hansen proaspăt îngrijită
Cea mai bună pregătire pentru pârtie

Pregătită pentru capriciile naturii, spălată și uscată acasă cu Electrolux

Panoul de afișaj al mașinii de spălat rufe UltraCare

Clătire suplimentară, performanţe superioare

Nu tratați gecile cu balsam de rufe, deoarece porii se pot bloca. Acest lucru afectează caracteristicile gecii, făcând-o mai puțin impermeabilă și blocând procesul de respiraţie. În schimb, optați pentru un detergent lichid fără aditivi. Și folosiți un ciclu suplimentar de clătire pentru a elimina eventualele resturi de detergent. Astfel, geaca dumneavoastră va arăta şi se va comporta ca una nouă.

 • Programul cu abur de la o mașină de spălat rufe Electrolux
  Alegeți inteligent detergentul

  Spălați-vă geaca pentru sporturi nautice la o temperatură scăzută, cu un detergent lichid care nu conține aditivi.

 • O femeie care ține ridicată o geacă de schi
  Program pentru articole impermeabile

  Folosiți programul pentru articole impermeabile al uscătorului DelicateCare pentru a menţine proprietăţile hidrofuge ale hainelor dumneavoastră.

 • Un prim plan cu o jachetă de schi
  Protejați suprafața gecii dumneavoastră

  Goliți buzunarele și închideți toate benzile cu arici și fermoarele înainte de spălare și uscare.

UltraCare™ Eco

Păstrați-vă hainele într-o stare cât mai bună. Atunci când arătați bine, vă simțiți bine.

Mașina de spălat UltraCare Eco

Rezultate impecabile la 30 de grade

Spălatul la 30 de grade nu numai că este mai bun pentru mediu, dar este și mai delicat cu hainele dumneavoastră. Tehnologia de pre-amestecare permite ca spălările pe care le efectuați la 40 de grade să poată fi făcute la 30 de grade. Spălarea la o temperatură atât de redusă îngrijește și curăță simultan. Astfel, hainele dumneavoastră arată și se simt ca noi pentru mai mult timp.

Geci din puf

Cum să vă îngrijiţi mai bine hainele

Dacă îngrijiți corespunzător geaca dumneavoastră din puf, la rândul ei, aceasta va avea grijă de dumneavoastră. O spălare delicată cu mașina de spălat rufe UltraCare™ Eco va menţine aspectul și senzația excelentă la purtare a gecii dumneavoastră din puf. Iar adăugarea bilelor speciale în tamburul uscătoarelor de rufe DelicateCare împiedică aglomerarea pufului în colțurile gecii dumneavoastră. Astfel, geaca dumneavoastră vă va oferi mereu confort şi căldură.

O femeie care admiră geaca sa din puf proaspăt spălată

Nu spălați niciodată manual geaca din puf

Atunci când este vorba de puf, spălați întotdeauna la mașină. Pentru a menţine caracteristicile gecii dumneavoastră din puf, folosiţi un ciclu suplimentar de clătire, care va îndepărta detergentul dintre pene. Pentru a proteja forma sa, scoateţi geaca din tambur imediat după spălare. Nu răsuciți şi nu trageți de geacă pentru a stoarce apa, ci doar presați-o atunci când este întinsă.

 • Programul cu abur de la o mașină de spălat rufe Electrolux
  Spălaţi la temperaturi reduse

  Spălați geaca din puf cu un ciclu delicat cu apă călduță și alegeți un ciclu suplimentar de clătire pentru a îndepărta orice urmă de detergent.

 • Un prim plan cu o bilă de uscare într-un uscător de rufe Electrolux
  Alegeți ciclul de uscare adecvat

  Pentru cea mai bună uscare, alegeți un ciclu lung, la o temperatură medie, și folosiți bilele de uscare pentru a obţine o geacă ușoară, pufoasă și cu un miros excelent. Nu scoateți geaca din uscător dacă aceasta nu este 100% uscată.

 • O geacă din puf Helly Hansen
  Protejați suprafața gecii dvs.

  Spălaţi şi uscaţi geaca din puf separat de alte articole de îmbrăcăminte, cu buzunarele golite şi benzile cu arici și fermoarele închise, pentru a evita deteriorarea suprafeței.

Polare

Cum să vă îngrijiţi mai bine polarele

Asigurați chiar acasă cea mai bună îngrijire pentru polarul dumneavoastră. Cele mai bune rezultate sunt obținute prin spălarea cu apă caldă şi detergent delicat, fără balsam de rufe. Polarul absoarbe foarte bine apa, aşa că va trebui să selectați opțiunea de clătire suplimentară pentru a îndepărta toate reziduurile de detergent. Ulterior, se recomandă uscarea polarului, pentru ca ţesătura să-şi păstreze fineţea.

 • Programul cu abur de la o mașină de spălat rufe Electrolux
  Spălați polarul dumneavoastră cu haine din materiale sintetice

  Nu vă spălați polarul cu articole din bumbac - acestea produc scame. În schimb, spălați-l cu alte haine din materiale sintetice, cum ar fi poliesterul și nailonul.

 • O femeie ținând un polar
  Nu călcați, folosiți aburul

  Uscați la mașină polarul dumneavoastră, folosind un ciclu pentru haine sport sau sintetice. Nu folosiţi fierul de călcat. În schimb, încercați un ciclu de uscare cu abur pentru a scoate cutele și a împrospăta ţesătura.

 • Un prim plan cu un polar
  Protejați suprafața polarului dumneavoastră

  Goliți toate buzunarele și închideți toate benzile cu arici şi fermoarele înainte de a spăla și usca polarul pentru a proteja suprafața acestuia.


Cum să îngrijiți o piesă vestimentară clasică

De generaţii întregi, tendințele vin şi pleacă, însă cămașa albă a rămas mereu la modă. Acum, este extrem de simplu să îi menţineţi strălucirea fără ajutorul curățătoriei chimice.

Cămașă albă cu o etichetă de îngrijire atârnând într-o sufragerie

Piesele de bază din garderoba dumneavoastră

Garderoba dumneavoastră este punctul de pornire pentru ţinutele care vă reprezintă. Experimentați tendințe noi şi combinați piese vestimentare moderne cu piese din garderoba clasică, cum ar fi cămașa albă. Este ușor să asortați diferite articole. Smart sau casual, întotdeauna e loc de creativitate. Cămașa albă este clasică, dar extrem de șic, şi poate fi asortată cu orice culoare.

Femeie care ține o cămașă albă strălucitoare care este proaspăt spălată
O garderobă mereu proapătă

Păstrați-vă cămășile albe strălucitoare și pline de prospeţime, oferindu-le cea mai bună îngrijire.

 • O cămașă albastră descheiată
  Verificați eticheta

  Înainte de spălare, descheiați cămașa, inclusiv manșetele și gulerele. Și verificați recomandările de pe etichetă pentru temperatura ideală și instrucțiuni de bază privind îngrijirea.

 • O cămașă albă strălucitoare
  Alegeți inteligent detergentul

  Pentru a vă păstra cămașa ca nouă, folosiți detergent de rufe pudră cu înălbitor, care menţine rufele albe impecabile.

 • O diagramă care prezintă spațiul dintre rufele dvs. și tavanul tamburului
  Lăsați suficient spațiu

  Lăsați un spațiu lat de o palmă între hainele dumneavoastră și partea de sus a tamburului pentru a vă proteja hainele de reziduurile de detergent produse la supraîncărcarea maşinii de spălat.

O cămașă albă strălucitoare văzută din unghi
SteamCare

Spuneți „bun venit” țesăturilor fine, pline de prospețime. Împrospătați-vă rapid hainele între spălări, folosind aburul.

Mașina de spălat rufe SteamCare

Cu cămăşile la SPA

Cămășile dumneavoastră preferate îndură multe. Uzura de zi cu zi distruge senzația de prospețime pe care o îndrăgiți. În doar 30 de minute, mașinile noastre de spălat rufe cu SteamCare reproduc un tratament SPA care relaxează fibrele și îndepărtează mirosurile, redând senzația  neprețuită de bumbac fin și curat.

Un bărbat care poartă o cămașă care este pe jumătate șifonată, pe jumătate fină pentru a arăta beneficiile SteamCare

Puterea aburului

Atârnați o cămașă în baie în timp ce faceți duș, și veți vedea imediat cum aburul o readuce la viață. Umiditatea suplimentară netezeşte cutele cămășii și ajută la menţinerea senzaţiei de prospețime. Sau, pentru o eliminare mai rapidă și mai ușoară a cutelor, încercați mașinile noastre de spălat cu SteamCare. Programul cu abur vă ajută să împrospătaţi hainele fără să le spălaţi atunci când spălarea nu este necesară.

Stația cu abur calcă o cămașă

Călcaţi-vă hainele într-un mod sigur şi delicat

Deși un program cu abur v-ar putea ajuta să evitați călcatul, atunci când trebuie să călcați, folosiți tot aburul. Pentru cele mai fine cămăși albe, stația noastră produce o cantitate mare de abur într-un timp foarte scurt, pentru a relaxa țesătura. Iar intervalul de timp în care cămașa dumneavoastră este expusă la temperaturi ridicate este foarte scurt. Staţia de călcat cu abur Electrolux elimină cutele şi menţine hainele ca noi pentru mai mult timp.


Cum să îngrijiţi articolele din lână

Concepută să dureze ani la rând, lâna este o investiție excelentă dacă aveți grijă de ea în mod adecvat. Indiferent că vorbim despre un articol vestimentar de lux sau despre un pulover de zi cu zi, respectarea acestui sfat va ajuta la menţinerea lui.

Spălarea articolelor din lână

Un pulover alb din lână

De ce au nevoie articolele din lână de o îngrijire deosebită?

Lâna este un material incredibil. Este biodegradabilă, ignifugă și oferă chiar și protecție UV. Lâna permite o respirație mult mai bună decât orice alt material și reacționează la schimbările de temperatură a corpului. Astfel, vă ține de cald atunci când este frig și de răcoare atunci când este foarte cald. Un material atât de util trebuie îngrijit adecvat pentru a se păstra ca nou.

Sigla Woolmark Green
Certificare Woolmark

Chiar și articolele din lână care se spală de obicei doar manual sunt în siguranță în mașinile noastre de spălat cu simbolurile Blue și Green Woolmark.

 • Panoul de afișaj UltraCare Eco care prezintă un ciclu de spălare cu apă rece
  Spălați cu apă rece

  Dacă mașina dumneavoastră de spălat rufe nu are un program special pentru lână, vă recomandăm ca pentru articolele din lână care se spală în mod normal exclusiv de mână să folosiți programul de spălare cu apă rece. Aceste articole trebuie spălate întotdeauna pe dos.

 • Un pulover alb din lână
  Alegeți inteligent detergentul

  Evitați folosirea de detergenți pentru murdărie intensă, detergenți bio cu enzime sau orice detergent cu înălbitor. Folosiţi întotdeauna un detergent special pentru lână.

 • O grămadă de articole de îmbrăcăminte din lână
  Depozitați corect

  Depozitați puloverele din lână pe rafturi, împăturite, pentru a nu se lăsa. Dacă trebuie totuşi să le atârnați, folosiți umerașe speciale pentru articole croșetate.

Un pulover alb din lână cu o etichetă de îngrijire bună Electrolux

Spălarea articolelor din lână

Probabil, credeţi că lâna nu se spală la mașină. Însă vremurile se schimbă. Mașina noastră de spălat rufe UltraCare™ Eco face mult mai mult decât să spele lâna, aceasta are grijă de fiecare fibră. UltraCare™ Eco pre-amestecă detergentul și, separat, balsamul înainte ca fiecare dintre acestea să pătrundă în tambur. Astfel, în timpul programului, lâna primeşte o îngrijire extrem de atentă și este spălată uniform.

DelicateCare

Ținuta dumneavoastră preferată poate fi uscată într-un uscător cu programe personalizate pentru fiecare tip de țesătură.

Uscaţi articolele din lână în uscător

Acum, puteți usca articolele din lână în uscător, păstrând intactă forma acestora. Uscătoarele DelicateCare sunt prevăzute cu un program special pentru lână. Viteza preselectată în cadrul acestui program ține lâna lipită de lateralul tamburului. Astfel, veţi obţine rezultate la fel de bune ca în urma uscării în plan orizontal. Cu DelicateCare, aveți garanția că hainele dumneavoastră nu vor intra la apă și vor fi protejate de răsuciri și încurcări.

Un pulover alb din lână

Uitaţi de indicaţia „spălare exclusiv manuală”

Atunci când vine vorba de articolele dumneavoastră preferate din lână, trebuie să ştiţi cu siguranţă că mașina de spălat le va trata cu cea mai mare atenție. Mașinile noastre de spălat rufe cu uscător sunt primele de pe piață care dețin eticheta Woolmark. Woolmark este o autoritate în domeniul îngrijirii lânii, lider pe plan mondial. Astfel, puteți spăla și usca cu încredere într-o singură mașină chiar și cele mai delicate articole din lână, care conţin indicaţia „spălare exclusiv manuală”.


Cum să menţineţi vesele şi strălucitoare culorile hainelor dumneavoastră

Hainele colorate se pot estompa și își pot pierde strălucirea mai repede decât cele negre sau albe. Însă dacă le spălați cu grijă, culorile hainelor dumneavoastră preferate vor rămâne strălucitoare pentru mai mult timp.

Aduceţi puţină culoare în viaţa dumneavoastră

Culoarea este un element pozitiv și vesel. Aduce bună dispoziţie și optimism în garderoba și viața dumneavoastră. Vă face să vă simțiți plini de energie. Însă uneori, hainele colorate sunt cele mai vulnerabile și mai expuse decolorării. Îngrijite corespunzător, acestea vă vor înveseli viaţa pentru mai mult timp.

Un detergent bun curăţă în profunzime şi, în acelaşi timp, îngrijeşte ţesăturile. Pentru hainele colorate, cei mai potriviţi detergenţi sunt cei lichizi sau sub formă de gel.

 • 1
  Sortaţi hainele

  Sortați articolele de îmbrăcăminte în funcție de culoare - hainele în culori tari, cum ar fi mov, roșu, portocaliu, pot fi spălate împreună, la fel și hainele albastre sau cele de un verde strălucitor. Este de preferat ca articolele în culori deosebite, care nu se încadrează în nici o categorie, să fie spălate de mână.

 • 2
  Tratataţi petele

  Unele pete au nevoie de mai multă atenție şi de o îngrijire deosebită: verificați înainte articolul de îmbrăcăminte și aplicați o cantitate mică de detergent lichid pe pată, după care frecați ușor în apă. Evitați programele cu apă foarte caldă, deoarece acestea pot impregna permanent petele sau pierderile de culoare.

 • 3
  Întoarceți hainele pe dos

  Întoarceți întotdeauna pe dos articolele de îmbrăcăminte pentru a reduce la minimum frecarea dintre fibre și lăsați un spațiu de cel puțin o lățime de palmă între rufe și partea de sus a tamburului. Alegeți o temperatură redusă - un program de spălare delicat sau mediu (maximum 30 de grade).

UltraMix

Pre-amestecă detergentul și balsamul cu apă pentru o îngrijire mai bună.

UltraM

Spălare la rece

Sistemul nostru UltraMix vă permite să spălați hainele colorate la temperaturi reduse datorită posibilităților sale unice de pre-amestecare. Detergentul și balsamul sunt pre-amestecate individual în apă, înainte de a ajunge la haine, pentru o spălare mai bună, mai atentă și mai delicată, chiar și la temperaturi mai mici. Tehnologia noastră UltraMix este disponibilă la toate mașinile UltraCare.

Uscare și îngrijire simultane

Atunci când hainele colorate umede stau înghesuite, culorile încep să se transfere de la una la alta, motiv pentru care trebuie să le scoateți din mașina de spălat imediat după terminarea programului. Pentru uscare, este mai bine să le sortați în funcție de material, şi nu în funcţie de culoare, pentru că fiecare material textil are o durată de uscare diferită, iar expunerea la acțiuni mecanice care nu sunt necesare poate duce la uzarea şi decolorarea hainelor.


Cum să transformaţi un articol uzat într-unul îngrijit

O pereche perfectă de blugi este mai mult decât un articol esențial în garderobă, este și o investiție. Dacă le acordați atenția și îngrijirea corespunzătoare, blugii dumneavoastră vor deveni din ce în ce mai aspectuoși odată cu trecerea timpului.

Îngrijirea blugilor preferaţi

Denimul este un material durabil, însă dacă doriți să obțineți tot ceea ce este mai bun de la blugii dumneavoastră, în special de la cei coloraţi, imprimaţi sau cu o prespălare indigo, trebuie să le acordați o atenție deosebită. Pentru ca aceştia să reziste cât mai mult în timp, se recomandă spălarea la temperaturi reduse și evitarea spălării prea intense.

Programul nostru OptiSense reglează automat ciclul de spălare în funcţie de încărcătură, astfel încât blugii dumneavoastră să nu se uzeze prematur.

 • 1
  Evitați decolorarea

  Tricourile din bumbac absorb foarte multă umezeală și au nevoie de o îngrijire suplimentară, atentă și delicată. Întoarceți-le pe dos și turnați detergent lichid în zona subrațului. Lăsați să se înmoaie timp de 30 de minute, apoi spălați-le la cea mai înaltă temperatură înscrisă pe etichetă.

 • 2
  Blugi noi - consultați eticheta de îngrijire

  Unii producători recomandă o primă spălare de mână: întoarceți blugii pe dos, turnați o cantitate mică de detergent lichid în apă și lăsați-i la înmuiat timp de cel puțin 45 de minute, mișcându-i ușor din când în când. Apoi, clătiți-i bine cu apă rece și atârnați-i la uscat.

 • 3
  Detergentul potrivit pentru articolele din denim

  Tratați-vă blugii cu detergentul adecvat. Puteți găsi mulți detergenți cu formule speciale pentru articolele de îmbrăcăminte colorate. Detergenții lichizi și cei sub formă de capsulă sunt cei mai potriviţi pentru spălarea blugilor deoarece sunt mult mai delicați cu culoarea.

UltraMix

Preamestecă detergentul și balsamul cu apă pentru o îngrijire mai bună.

Curăţare şi îngrijire pentru blugii dumneavoastră

Sistemul nostru UltraMix are grijă de blugii dumneavoastră atunci când îi spală. Spre deosebire de alte mașini de spălat, care amestecă detergentul și balsamul în tambur, sistemul nostru exclusiv le preamestecă înainte ca apa să ajungă la haine, asigurând astfel o îngrijire mai delicată și mai catifelată.

Uscare automată pentru blugi mătăsoşi

Folosind uscarea automată, veţi obţine întotdeauna blugi catifelaţi. Chiar dacă există voci care susţin că blugii nu trebuie puşi niciodată în uscător, este bine de ştiut că uscătoarele moderne îi fac mult mai fini și le redau forma inițială. Trebuie doar să respectați indicaţiile de pe etichetă și să-i scoateți din uscător când încă sunt ușor umezi, pentru a împiedica șifonarea acestora.


Cum păstraţi hainele sport în stare optimă

Hainele sport sunt concepute pentru a ne ajuta să ne simțim mai puternici, mai încrezători și - mai ales - mai frumoși, atât la interior, cât și la exterior. Atunci când ne îngrijim de acestea la fel ca de propriul corp, obţinem cele mai bune rezultate.

Îngrijiţi-vă hainele sport

Cheia unei vieți îndelungate pentru hainele dumneavoastră sport este spălarea la rece - temperaturile înalte trebuie evitate chiar și atunci când hainele sunt foarte murdare. Folosiţi programul Sport, gândit special pentru curăţarea eficientă a acestui gen de articole. Totodată, folosiți un detergent adecvat, cu o formulă specială pentru tratarea petelor dificile și eliminarea mirosurile neplăcute.

Vă recomandăm, de asemenea, să evitați balsamul, în special la țesăturile de tipul Gore-Tex, care conțin membrane. Balsamul poate inhiba capacitatea țesăturii de a respira.

 • 1
  Eliminaţi petele de transpiraţie

  Tricourile din bumbac absorb foarte multă umezeală și au nevoie de o îngrijire suplimentară, atentă și delicată. Întoarceți-le pe dos și turnați detergent lichid în zona subrațului. Lăsați să se înmoaie timp de 30 de minute, apoi spălați-le la cea mai înaltă temperatură înscrisă pe etichetă.

 • 2
  Programul Sport sau Sintetic

  Dacă nu aveți disponibil un program Sport la mașina de spălat rufe sau la uscătorul dumneavoastră, programul Sintetic este foarte similar. Însă trebuie să adăugați o clătire suplimentară dacă articolele de îmbrăcăminte sunt foarte murdare. La uscare, separați bumbacul de articolele sintetice - acestea absorb umiditatea în mod diferit diferit.

 • 3
  Mențineți prospețimea

  Păstrați prospețimea genții de sală între antrenamente. Dacă lăsați câteva șervețele pentru uscător în geanta dumneavoastră, mirosul acesteia va fi împrospătat. După antrenament, nu lăsați niciodată hainele sport în geantă. Scoateți-le cât mai curând posibil, chiar dacă nu intenționați să le spălați imediat.

Preamestecă detergentul și balsamul cu apă pentru o îngrijire mai bună.

UltraMix

Curăţare și îngrijire simultane

Sistemul nostru UltraMix are grijă de hainele dumneavoastră sport atunci când le spală. Spre deosebire de alte mașini de spălat, care amestecă detergentul și balsamul în tambur, sistemul nostru exclusiv le preamestecă înainte ca apa să ajungă la haine, asigurând o îngrijire mai delicată a acestora.

Arta uscării

Pentru cele mai bune rezultate, folosiți programul Sport, care usucă hainele mai eficient. Acesta are o fază mai lungă de răcire la finalul programului, ceea ce înseamnă că hainele dumneavoastră sport vor fi imediat gata pentru a fi purtate. Articolele din bumbac și cele sintetice se usucă în timpi diferiţi deoarece absorb umiditatea în moduri diferite, motiv pentru care trebuie să le separați înainte de a le usca.