Covrigei curcubeu

Covrigei curcubeu

Aspectuoşi şi delicioşi

Originari din Brooklyn, New York, covrigeii curcubeu sunt o versiune colorată a covrigilor simpli. Acest efect impresionant este obținut prin nuanțarea aluatului și împletirea diferitelor culori înainte de coacere. Reţeta simplă de mai jos sare peste paşii complicaţi din reţetele uzuale de covrigi, folosind un cuptor cu abur pentru rezultate optime. Gustul nu e diferit faţă de cel al covrigilor obişnuiţi, aşa că bucuraţi-vă în voie de ei, alături de topping-urile preferate.

Ingrediente (pentru aproximativ 10 covrigei)

2 căni de apă caldă, 1 pachet de drojdie uscată activă, 1 lingură de zahăr, 6 căni de făină albă (plus încă un pic deoparte), 2 linguri de sare, 1 lingură de ulei vegetal + extra, pentru a unge bolul, colorant alimentar roz, alb şi negru

 

1. Amestecaţi apa caldă şi zahărul în bolul unui robot de bucătărie. Adăugaţi drojdia şi aşteptaţi până când începe să facă bule şi spumă (aproximativ 10 minute), după care adăugaţi făina, uleiul şi sarea.

2. Folosind un cârlig pentru aluat, amestecaţi timp de 5 minute (dacă nu folosiţi un mixer vertical, amestecaţi cu o lingură de lemn până când aluatul devine prea consistent pentru a mai putea amesteca). După aproximativ 5 minute, scoateţi aluatul din bol şi frământaţi-l cu mâinile timp de încă 5 minute, până când devine omogen şi deloc lipicios. Dacă aluatul este în continuare lipicios, presăraţi făină şi frământaţi până când nu mai este deloc lipicios.

3. Puneţi aluatul într-un bol mare, uns cu ulei. Acoperiţi-l cu folie de plastic şi lăsaţi-l la crescut într-un loc cald timp de 60 de minute, până când îşi dublează volumul.

4. După ce aluatul a crescut, împărţiţi-l în trei porţii egale. Coloraţi fiecare porţie cu colorant alimentar într-o nuanţă diferită. Se recomandă să frământaţi fiecare porţie timp de 10-15 minute, pentru a obţine o culoare frumoasă, uniformă. Păstraţi aluatul pe care nu îl folosiţi pentru moment acoperit cu folie de plastic, pentru a nu se usca.

 

 

5. Întindeţi aluatul pe un fund de lemn şi tăiaţi fâşii de 2,5/15 cm. Răsuciţi aluatul pentru a crea o spirală şi uniţi capetele. Repetaţi aceiaşi paşi şi cu restul fâşiilor.

6. Puneţi covrigeii pe o suprafaţă unsă cu puţin ulei, acoperită cu o cârpă curată, şi lăsaţi-i să crească până aproape îşi dublează volumul, timp de aproximativ 20-30 de minute.

7. Puneţi covrigeii pe un grilaj de cuptor şi coaceţi-i cu o cantitate mică de abur, la 150°C, timp de 12 minute. Creşteţi temperatura la 200°C şi coaceţi pentru încă 10 minute. Lăsaţi covrigeii să se odihnească sub un prosop.

Mai multe reţete cu abur

 • Humus cu mazăre şi parmezan şi prosciutto

  Poate fi savurat atât ca gustare, cât şi ca aperitiv. Delicios!

 • Friptură de miel cu cimbru şi rozmarin

  Transformaţi masa de duminică într-un ospăţ delicios cu friptura de miel cu ierburi aromatice.

 • Cheesecake

  Prăjitura cu brânză fină și cremoasă este pe gustul tuturor.

  Cheesecake