.

.

Friptura de miel cu cimbru şi rozmarin

Friptura de miel cu ierburi aromatice va transforma prânzul de duminică într-un ospăţ delicios. Aroma cimbrului şi a rozmarinului vor invita familia şi oaspeţii să se adune în jurul mesei şi să se bucure de un preparat consistent şi plin de savoare.

Ingrediente (4-6 porţii)

2 kg de carne de miel fără os, 1 lingură de ulei de măsline, sare de mare, piper negru măcinat, 10 căţei de usturoi (nedecojiţi), 2 linguri de muştar franţuzesc, 6 crenguţe de rozmarin, 6 crenguţe de cimbru, 1 cană de supă de pui, 4 linguri de zahăr brun, 1 lingură de unt

Paşi de urmat

 

1. Puneţi 2 linguri de zahăr, ulei, muştar, sare şi piper într-un bol mare şi amestecaţi. Adăugaţi carnea de miel şi lăsaţi-o la marinat timp de 20 de minute. 

2. Legaţi bucata de carne cu sfoară şi aşezaţi-o, cu partea cu piele în sus, pe un vas mare pentru cuptor. Adăugaţi usturoi, cimbru şi rozmarin, marinadă şi supă.

3. Presăraţi zahărul rămas peste carne. Gătiţi friptura cu puţin abur la 180°C, până când temperatura din interior ajunge la 54-60°C, timp de aproximativ 2 ore şi 20 de minute. 

4. Când friptura este gata, turnaţi zeama rămasă într-o tigaie şi adăugaţi o cană de vin roşu. Asezonaţi cu sare şi piper negru. Lăsaţi sosul să fiarbă încet timp de 10 minute. Între timp, puneţi 1 lingură de unt şi puţin ulei de măsline într-o tigaie şi frigeţi friptura la temperatură ridicată, până când exteriorul devine auriu.

5. Tăiaţi carnea în felii subţiri şi savuraţi-o împreună cu sosul de vin.

Mai multe reţete cu abur

 • Soufflé, nimic mai simplu

  Această reţetă de soufflé de cartofi vă ajută să obţineţi un preparat uşor, perfect pentru zilele călduroase de toamnă.

 • Banana bread vegană şi fără gluten

  Visul iubitorilor de ciocolată, cu seminţe de chia şi sirop de agave.

 • Tartă cu lămâie și bezea

  Această tartă reușește întotdeauna să ne facă să zâmbim.

  Plăcintă cu lămâie și bezea pe care s-a presărat zahăr pudră