.

Soufflé, nimic mai simplu

Această reţetă de soufflé de cartofi vă ajută să realizaţi un preparat uşor, perfect pentru zilele călduroase de toamnă. Firimiturile de pâine vor forma o crustă delicioasă la baza şi pe marginile soufflé-ului, iar parmezanul îi va da un gust plin de savoare.

Ingrediente

800 g de cartofi, 1 cartof dulce mare, 1 cană de parmezan ras + o cantitate mică, de presărat pe deasupra soufflé-urilor, 100 g de unt + o cantitate mică, pentru tapetarea a 6 vase tip ramekin, 1/2 cană de firimituri de pâine, 8 frunze de salvie proaspătă, tocate, sare, piper negru

Paşi de urmat

 

1. Ungeţi cu unt 6 vase tip ramekin şi presăraţi firimituri de pâine

2. Decojiţi cartofii şi cartoful dulce şi tăiaţi-i în cubuleţe. Fierbeţi cubuleţele de cartofi în apă sărată până când devin moi. Scurgeţi apa rămasă. Gătiţi cubuleţele de cartof dulce într-o cratiţă separată până când sunt aproape gata. Scurgeţi apa şi lăsaţi să se răcească.

3. Zdrobiţi cartofii cu ajutorul unui mixer electric până când obţineţi un piure fin. Adăugaţi unt, parmezan şi ou. Asezonaţi cu salvie tocată, sare şi piper negru. Adăugaţi cubuleţele de cartof dulce şi amestecaţi uşor.

4. Turnaţi amestecul de cartofi în vasele ramekin, apoi presăraţi parmezan, sare şi piper negru.

5. Coaceţi timp de 15-17 minute, la mijlocul cuptorului, la 220°C, cu o cantitate mică de abur, până când soufflé-urile devin aurii.

Mai multe reţete cu abur