Banana bread vegană şi fără gluten

Banana bread vegană şi fără gluten

Banana bread, dar nu oricum

Visul iubitorilor de ciocolată, această reţetă de banana bread include seminţe de chia şi înlocuieşte zahărul cu siropul de agave. Un desert vegan, fără gluten, pe care prietenii tăi şi familia ta îl vor îndrăgi.

Ingrediente

4 banane (piure), 1 lingură de ulei de cocos topit, ⅓ cană cu sirop de agave, 1 lingură de seminţe de chia amestecată cu 3 linguri de apă, ⅓ cană cu boabe de cacao, ⅓ cană cu ciocolată neagră mărunţită, 1 cană cu făină de grâu (Lara foloseşte făină fără gluten, dar făina integrală este la fel de bună), 1 lingură de praf de copt, ¼ lingură bicarbonat de sodiu, un vârf de scorţişoară, ¼ linguriţă de extract de vanilie, ¼ cană cu lapte de cocos, 2 linguri de pudră de cacao

 

1. Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Amestecaţi într-un bol bananele făcute piure, uleiul de cocos, siropul de agave şi mixtura de seminţe de chia şi apă până când obţineţi o compoziţie omogenă. Adăugaţi făina şi praful de copt.

 

2. Luaţi ⅓ din compoziţia obţinută şi amestecaţi-o cu laptele de cocos, pudra de cacao, ciocolata mărunţită, scorţişoara şi vanilia. Turnaţi aluatul simplu într-o tavă pentru pâine, iar peste, adăugaţi aluatul cu ciocolată. Luaţi un cuţit şi "tăiaţi" prin aluat de câteva ori, pentru a crea un efect de marmură. Acoperiţi cu felii de banană.

 

 

3. Coaceţi timp de 35-40 de minute sau folosiţi testul scobitorii. Lăsaţi să se răcească înainte de feliere.

Faceţi cunoştinţă cu
Lara Zuagg

În calitate de iubitoare de ciocolată şi connoisseur, Lara Zuagg adoră să creeze deserturi noi experimentând în bucătărie. Îşi împărtăşeşte pasiunea şi creaţiile pe cunoscutul ei blog Vanillacrunnch. Preocupată de sănătate, reţetele ei sunt adesea fără gluten sau vegane. Ciocolata este un ingredient de bază în deserturile ei obţinute prin coacere sau cele vegane, în care adesea înlocuieşte alte ingrediente convenţionale cu variante mai sănătoase. Am rugat-o pe Lara să împărtăşească cu noi trei dintre reţetele ei preferate.

Mai multe reţete cu abur

 • Somon cu conopidă şi varză kale

  Răsfăţaţi-vă cu o masă sănătoasă, preparată din ingrediente nordice simple şi delicioase.

 • .

  .

  covrigei curcubeu copti la abur
 • Tort de ciocolată

  Cine poate refuza un tort din ciocolată cremoasă?

  Tort de ciocolată