.

.

Proaspăt şi delicios, în stil nordic

Răsfăţaţi-vă cu o masă sănătoasă, preparată din ingrediente nordice simple şi delicioase. În această reţetă, somonul, o sursă extraordinară de omega-3, e gătit sous-vide, cu abur, pentru conservarea tuturor vitaminelor şi mineralelor. Se serveşte cu conopidă şi varză kale, bogată în vitamine, alături de care formează un preparat proaspăt şi delicios.

 

Ingrediente

140 g de file de somon, 500 g de conopidă, 1 litru de supă de legume, 500 g de lapte de soia, 100 g de oţet de mere, 1 pungă de varză kale, 50 g de ulei de măsline, sare, zahăr brun, unt şi ulei din sâmburi de struguri

 

 

1. Mărunţiţi conopida. Tăiaţi capătul legăturii şi puneţi-l deoparte, realizaţi din acesta un amestec în stilul couscous. Alegeţi câteva dintre cele mai bune bucăţi şi tăiaţi-le subţire.  

 

2. Puneţi peştele într-o pungă sous-vide şi vidaţi-o cu ajutorul aparatului de vidat Electrolux.

 

3. Gătiţi conopida într-o tigaie, până la jumătate, cu ajutorul inducţiei. Scurgeţi apa, adăugaţi laptele de soia şi gătiţi până la capăt. Puneţi conopida în blenderul Electrolux Masterpiece, adăugaţi puţin lapte din fiertură şi amestecaţi la viteza maximă timp de 3 minute. Adăugaţi untul topit şi amestecaţi din nou timp de 3 minute. Dacă este nevoie, adăugaţi lapte pentru a obţine consistenţa dorită. Adăugaţi sare după gust.

 

3. Setaţi cuptorul Electrolux CombiSteamPro pe programul de gătit la temperatură redusă (51°C). Puneţi pungile vidate cu somon în cuptor timp de 25 de minute. Graţie pungilor vidate şi temperaturii scăzute, peştele îşi va păstra gustul uimitor şi va deveni extrem de fraged.

 

5. Într-un bol mic, amestecaţi oţet, apă, sare şi zahăr şi puţin ulei din sâmburi de struguri. Turnaţi această vinegretă peste conopida tăiată fin şi amestecaţi bine. Când peştele este gata, scoateţi-l din pungă şi uscaţi-l cu un prosop. Pentru servire, puneţi o lingură de piure pe farfurie, iar deasupra, o bucată de somon. Decoraţi cu conopidă în sos de oţet, o frunză de kale şi couscous de conopidă.

Mai multe reţete cu abur

 • Soufflé, nimic mai simplu

  Această reţetă de soufflé de cartofi vă ajută să obţineţi un preparat uşor, perfect pentru zilele călduroase de toamnă.

 • Crème Brûlée

  Un clasic, pentru oricine îşi dorește ceva dulce în viața sa.

  Flacără care caramelizează zahărul aflat deasupra unei creme brulee
 • Tartă cu lămâie și bezea

  Această tartă reușește întotdeauna să ne facă să zâmbim.

  Plăcintă cu lămâie și bezea pe care s-a presărat zahăr pudră