.

Tartă cu lămâie și bezea

Lămâie dulce-acrişoară, crustă aurie

Această tartă reușește întotdeauna să ne facă să zâmbim.

Ingrediente

(Pentru o tartă de 20 cm)

Pentru crustă:

50 g zahăr pudră, 130 g unt, 180 g făină, 10 g apă

Pentru crema custard:

25 g făină, 170 g zahăr, 100 g suc de lămâie, două ouă, un gălbenuș de ou, 1 g sare, coaja rasă de la 1 lămâie

Pentru bezea:

2 albușuri de ou, 100 g zahăr, 35 g apă

Mod de preparare

Brutar care folosește Asistentul Electrolux pentru a crea produse delicioase de patiserie

1) Pregătiţi compoziţia pentru crustă 

Folosiți Kitchen Assistent de la Electrolux pentru a procesa făina, zahărul pudră și untul în ceea ce seamănă cu firimiturile de pâine. Adăugați apă și procesați până când aluatul se prinde. Modelați aluatul într-o minge și acoperiți-l cu o folie de plastic. Lăsați-l să se odihnească la frigider timp de 20 de minute. Apoi, preîncălziți cuptorul la 180°C.

Asistentul de bucătărie de la Electrolux
Descoperiţi Kitchen Assistent

Bateți și amestecați, pentru o coacere mai bună. Kitchen Assistent simplifică cele mai dificile sarcini, pentru ca dumneavoastră să aveţi mai mult timp de distracţie.

Brutarul Electrolux umple cu atenție forma de plăcintă cu aluat

2) Coaceți Patè sucrée

Folosiți un făcăleț pentru a întinde aluatul pe o suprafață pe care ați presărat puțină făină. Tapetați cu aluat baza și pereții unei forme de 20 de cm de plăcintă cu bază detașabilă. Nu uitați să decupați marginile. Puneți forma tapetată în frigider pentru 30 de minute. Forma tapetată cu aluat este acum gata. Puneți-o în cuptor și coaceți timp de circa 10 minute sau până când devine aurie și rumenită. Puneți pe o parte.

Ingrediente întinse pentru tartă cu lămâie și bezea, pregătite de copt

3) Preparaţi bezeaua

Pentru bezea, combinați zahărul și apa într-o tigaie de sosuri și aduceți la punctul de fierbere. Imediat ce amestecul începe să fiarbă, prindeți de vas un termometru de prăjituri. După ce siropul ajunge la 110°C, bateți albușurile la viteză medie. După ce ajunge la 120°C, luați vasul de pe foc. Folosind inducția, ajungeți rapid și ușor la astfel de temperaturi înalte. Turnaţi siropul fierbinte în vasul cu spuma de albuș.

Un maestru bucătar Electrolux care adaugă încet ingrediente la bezea

4) Tarta cu bezea perfectă

Bateți fără întrerupere amestecul de bezea pentru a împiedica tăierea ouălor. După ce ați adăugat tot siropul, continuați să amestecați până când bolul se simte rece la atingere, iar amestecul de bezea a ajuns la 37°C. Umpleți un poş cu bezea și țineți la frigider până când este gata de folosit.

Brutar Electrolux care combină toate ingredientele umpluturii

5) Preparaţi crema custard

Pentru o umplutură extrem de fină pe bază de lămâie, amestecați coaja de lămâie rasă, sucul de lămâie și făina pentru a crea o pastă. Într-un bol separat, amestecați ouăle, gălbenușul, sarea și zahărul. Apoi, bateți cu atenție, împreună, ambele amestecuri. Bateți până când obţineţi o compoziţie fină și turnați crema custard în crusta de tartă deja coaptă.

Un brutar care toarnă amestecul fin de bezea pe plăcinta cu lămâie și bezea

6) Daţi tartei culoarea cojii de lămâie

Turnați 100 ml de apă în cavitatea cuptorului cu abur. Rotiți butonul de selectare la simbolul PlusSteam, încălziți cuptorul la 150°C și apăsați butonul PlusSteam, după care așteptați cinci minute. Coaceți timp de 20 de minute sau până când tarta se rumeneşte, devenind aurie. Lăsați tarta cu lămâie să se răcească complet și decorați cu bezea. În continuare, puteţi folosi o lampă cu gaz pentru a rumeni bezeaua și a adăuga puțină culoare.

Mai multe reţete cu abur

 • Tort de ciocolată

  Cine poate refuza un tort din ciocolată cremoasă?

  Tort de ciocolată
 • .

  .

  covrigei curcubeu copti la abur
 • Friptură de miel cu cimbru şi rozmarin

  Transformaţi masa de duminică într-un ospăţ delicios cu friptura de miel cu ierburi aromatice.