.

Popover dulce

cu fructe si frisca

Toppingul este alegerea dumneavoastra! Cateva cupe de inghetata merg la fel de bine, insa si o crema de ciocolata se potriveste. Lasati-va inspirati de ocazie si sezon atunci cand preparati acest desert.

Ingrediente

Pentru aluat

3 oua
100g faina alba
1 praf de sare
150g lapte
2 linguri ulei vegetal

Pentru topping

250g smantana pentru frisca, batuta
Fructe proaspete (zmeura, capsune, afine)
Zahar pudra

1. Pentru aluat, amestecati ouale cu faina si un praf de sare pana obtineti o pasta groasa. Adaugati laptele in fir subtire pentru a subtia aluatul.

2. Turnati uleiul vegetal in tava pe care o veti folosi. Preincalziti cuptorul la 180C cu functia PlusSteam activata si asezati tava in cuptor sa se infierbante uleiul pentru 10-15 minute.

Mic sfat! Vasul folosit poate fi de yena sau puteti folosi o alta tava care nu permite uleiului sa se scurga.

3. Dupa ce uleiul s-a incins, scoateti cu grija tava si turnati aluatul pregatit mai devreme. Coaceti in continuare la 180C, cu functia PlusSteam activa, pentru 20-30 minute sau pana aluatul creste in volum si devine auriu si usor crocant la exterior.

4. Scoateti din cuptor si lasati la racit in tava, apoi transferati pe un platou si umpleti cavitatea cu smantana pentru frisca spumata si fructe proaspete. La sfarsit pudrati cu zahar pudra. Sa aveti pofta!


popover dulce cu frisca si fructe proaspete

Produse recomandate

Din seria Horeca & Electrolux...