
Reţetele lui Chef Florin
Unul dintre cei mai iubiţi chefi din România, Chef Florin Dumitrescu s-a alăturat Electrolux pentru a demonstra cât de ușor se pot găti acasă preparate ca la restaurant. Într-o serie de reţete video, Chef Florin va împărtăși trucuri și sfaturi pentru a obţine cele mai bune rezultate în bucătărie. Descoperă mai jos tehnologiile din spatele echipamentelor de bucătărie Electrolux și reţetele pe care le poţi încerca și tu.
Cuptorul cu abur SteamPro® 900

Gătește cu abur pentru preparate mai suculente și arome mai intense
Folosind funcţia de Gătire SousVide a cuptorului Electrolux SteamPro® 900 vei putea servi prietenilor și familiei tale preparate ca la restaurant. Temperatura joasă gătește încet alimentele, rezultând preparate suculente și cu arome intense. Bucură-te de rezultate constante, de fiecare dată.

Cuptor cu abur SteamPro® 900 EOA9S31CX
- Gătire SousVide
- Steamify® - ajutorul tău în gătirea cu abur
- Cameră CookView® - stă cu ochii pe mâncarea ta
- Connected Cooking - controlează cuptorul de la distanţă
- Senzor gătire - gătire asistată
Friptură de porc la cuptor
Deoarece se apropie Crăciunul și dorești să faci o impresie plăcută familiei, prietenilor și tuturor celor adunaţi în jurul mesei, te invit să descoperi reţeta pentru a pregăti o masă bogată cu preparate din carne de porc.
Coaste de porc la cuptor
Vrei să înveţi un nou stil de a găti coastele de porc, altul decat cel american? Urmărește reţeta video și află cât de simplu este să prepari coaste de porc la cuptor cu sos de vin alb. Poftă bună!
Cotlet de porc gătit Sous Vide cu mazăre, conopidă și usturoi
Cotletul gătit încet Sous Vide are avantajul că își păstrează mult mai bine toată aroma și frăgezimea. Tehnica Sous Vide asigură o temperatură controlată și implicit un gătit mult mai intens faţă de gătitul tradiţional.
Risotto Primavera
În episodul de astăzi învăţăm cum se gătește corect un Risotto cu legume - Risotto Primavera, un preparat extraordinar pentru când nu vrem să mâncăm carne.
Ţelină și sfeclă coapte în sare
Să nu vă speriaţi că preparatul vostru va fi foarte sărat. Nu se poate să fie foarte sărat, trebuie doar să aveţi grijă să curăţaţi bine ingredientul după ce il coaceţi, să nu mâncați sarea respectivă.
Folosește cuptorul pentru a coace roșiile pentru sosul de paste
Așează roșiile într-o tavă, alături de usturoi zdrobit, stropește cu ulei de măsline, pune busuioc, sare și piper, după care bagă în cuptor și rumenește. Setează cuptorul pe grill, la 200°C și coace roșiile pentru sosul de paste.
Un pui și derivatele lui
Folosește puiul de la supă, scoate-l într-o tavă cu câteva legume fierte, pune sare și piper și un cub de unt, apoi setază cuptorul la 220°C pe funcţia "Produse congelate" și gătește până când puiul se rumenește.
Bulgărași gătiţi perfect
Prepară bulgărașii de albuș pentru laptele de păsare (sau îles flottantes) folosind funcţia de gătire 100% abur, la temperatura de 90°C. În doar 3 minute, bulgărașii se fierb exact cât trebuie, fără apă clocotită în tavă sau în cratiță pe plită. Pentru o versiune mai „light” a acestui desert al copilăriei, înlocuiește crema de vanilie obișnuită cu cremă zabaione, mai ușoară și pufoasă.
Osso buco la tine acasă
Secretul unui osso buco reușit constă în durata lungă și temperatura scăzută de gătire. Folosind funcţia de gătire SousVide a cuptorului Electrolux SteamPro® 900 poţi găti ca la carte acest preparat special, de fiecare dată având același rezultat gustos și apetisant.
„Roast beef-ul poate fi considerat și mezel; dacă-l gătiţi și-l depozitaţi corect puteţi să-l folosiţi mai mult timp” - Chef Florin
Un preparat gustos și hrănitor, friptura de vită cu piure cremos de cartofi reprezintă un adevărat răsfăţ pentru simţuri. Chef Florin îţi demonstrează cât de ușor este să prepari această friptură cu ajutorul senzorului de gătire al cuptorului Electrolux. Acesta măsoară temperatura din interiorul preparatului și întrerupe procesul de gătire atunci când temperatura setată este atinsă. Încearcă și tu reţeta urmărind clipul video și instrucţiunile din pagina reţetei.